1000 TL Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo ve Türkiye'nin Her Yerine 59,90₺
176,35 ₺ KDV Dahil
240,48 ₺ KDV Dahil
320,64 ₺ KDV Dahil
370,74 ₺ KDV Dahil

RFID Nedir?

Rfid, neredeyse tüm nesnelerin radyo dalgaları aracılığıyla iletilen veriler kullanılarak kablosuz olarak tanımlanmasına olanak sağlayan bir teknolojidir.

Rfid Kart üzerine veya rfid etiket üzerine yazılabilir kod rfid writer ile işlendikten sonra, rfid okuyucu diğer ismi ile rfid reader ile okunarak sisteme bilgi aktarımı gerçekleşir.

 

En düşük rfid etiket fiyat ve rfid kart fiyatları her zaman olduğu gibi Robocombo'da. 

 

RFID'nin Avantajları

Ürünleri tek tek barkod okuyucu ile okutmak yerine alan tanımlama ve takip etme yazılımı ile birçok şirket için alanda bir avantaj olabilir. Örneğin, bir şirketin 5.000 kitabı varsa, tek tek yaklaştırılıp okutulması gereken barkod sistemi gerektirmeksizin her bir kitaba bir RFID etiketi yerleştirilebilir. Bu sistem ile kasaların yenilenmesi, hızlı okutma ve ödeme gerçekleştireceği için bir müşterinin gözünde çok olumlu bir intiba uyandıracaktır. Bu sistem şirketler için yalnızca ürün veya sipariş değil, aynı zamanda şirketin kendi stok bilgisini takip etmesi noktasın da önemli ve kolay bir sistemdir.
 
RFID'in görüş hattına ihtiyacı yoktur.
RFID etiketleri yeniden yazılabilir ve yeniden kullanılabilir.
RFID kartları, darbe ve çevresel etkenlere karşı oldukça dayanıklıdır.
RFID etiket verileri şifrelenmiştir.
RFID sticker, diğer etiket veya etiket türlerinden daha fazla veri saklayabilir.
RFID okuyucu birkaç saniye içinde yüzlerce etiketi okuyabilir
RFID etiket çeşitleri, üzerlerinde talimatlar, barkodlar veya şirket adları gibi yazılı bilgiler içerebilir.
RFID sistemleri diğer dahili sistemler veya işlemler ile entegre edilebilir.

Rfid kart fiyat olarak uygun ve tekrar tekrar kullanılabilir.

 

RFID Sistemleri

Çalışan bir RFID sistemi oluşturmak için birkaç donanım parçası bulunmaktadır. Bir sistem doğru ekipmana uygun şekilde ayarlanmış ve tamamen test edilmişse, hareketli veya sabit etiketleri % 100'e yakın verimle okuyabilmelidir. UHF RFID sistemini oluşturan farklı parçalar aşağıdadır.
 
Rfid Okuyucu(Rfid Reader) - Bir RFID okuyucu sistemin “beynidir”. Okuyucular, yalnızca belirli RFID etiketlerini okumak, belirli bir zamanda etiketleri okumak, envanter modunda etiketleri bir kez okumak veya belirli bilgileri ölçmek için etiketleri tekrar tekrar okumak üzere programlanabilir. Rfid Okuyucu ve rfid yazıcı çeşitleri, birkaç on dolar fiyattan, karmaşık ve yüksek performanslı bir okuyucu için birkaç bin dolara kadar değişen fiyat aralıklarına sahiptir.
 
RFID antenleri - Kodlamak için RF enerjisini RFID etiketlerine gönderir ve etiketin cevabını alıp okuyucuya iletir. Bir koaksiyel kablo kullanarak RFID okuyucusuna bağlanırlar ve bilgi göndermek ve almak için okuyucunun en önemli unsurlarından biri olarak işlev görürler.
 
Rfid Etiket ve Rfid Sticker - RFID etiketleri nesnelere yerleştirilir ve etkin RFID etiketleri haline getirilmek için rfid writer tarafından okunabilmesi veya sorgulanabilmesi için kodlanması gerekir. Rfid sticker çeşitleri çeşitli bilgileri ve barkodları saklamak için bir veya daha fazla hafıza bankasına sahiptir.
 
Bir RFID sisteminin ne kadar karmaşık olduğuna bağlı olarak, kullanım kolaylığı veya ek işlevler için ek öğeler eklenebilir. Bu öğeler rfid anten, RFID yazıcılar, GPIO adaptörleri ve portallarını içerir .
 
Rfid Yazılım - Herhangi bir RFID sisteminde yazılım gereklidir. İster sadece basit kullan at ürün yazılımı olsun ister katman yazılımı ve karmaşık yazılım olsun, donanımım temel işlevlerini yerine getirebilmesi için yazılımın bulunması gerekir.
 

RFID Frekans Tipleri

RFID etiketleri, elektromanyetik dalgalar kullanarak iletişim kurar ve 125 kHz ile 960 MHz arasında çalışır. Aşağıda farklı frekansların nasıl kullanıldığından bahsedelim.
 

Pasif RFID

Düşük Frekans 125-134 kHz, hayvan izleme gibi uygulamalar için kullanılır. Bu etiketler küçüktür ve hayvanların izlenmesi için idealdirler çünkü ıslak veya kuru her ortamın okuma aralıkları üzerinde neredeyse hiçbir etkisi yoktur. Düşük frekans için okuma aralığı, 10 cm uzaklığa kadardır.
 
Yüksek Frekans - 13.56 MHz - Yüksek Frekans (HF) sistemler, 1 santimetreden 1 metreye kadar uzaklıklara erişebilir. Yakın Alan İletişimi [NFC(nfc'den aşağıda bahsedeceğiz)] bu frekansın bir parçasıdır ve akıllı telefonlar, sinema kioskları ve online biletleme sistemleri gibi diğer kısa menzilli uygulamalar gibi uygulamalarda kullanılır.
 
Ultra Yüksek Frekans - 865 - 960 MHz - bu frekans (UHF RFID), RFID uygulamalarının çoğunu oluşturur. Pasif UHF etiketleri için okuma aralığı küçük etiketler için birkaç santimetreden, büyük etiketlerde 20 metreye kadardır. Bu sistem, otoyollar, site otoparkları gibi alanlarda sıklıkla kullanılır.
 

Aktif RFID

Aktif RFID 433 MHz veya 915 MHz'de çalışır. Aktif RFID etiketleri, okuma aralığı menzilini 100 ile 300 metre arasında herhangi bir yere ulaştırabilmek için bir pil içerir. Bu etiketler uzak mesafeden okunabilir, ancak pil ömrü kadar(yaklaşık 3-5 yıl) çalışabilirler. Aktif rfid etiketler pasif emsallerinden daha büyük, hacimli ve daha yüksek maliyetlidir. Aktif etiketler şantiye uygulamalarında (uzun okuma aralığı nedeniyle) ve gerçek zamanlı konum gerektiren (etiketlerin sürekli işaretlenmesi nedeniyle) hemen hemen tüm sistemlerde görülür.
 

Özet Olarak RFID Nedir?

RFID teknolojisi her şeyi bilen, her şeyi gören, sınırsız bir teknoloji değildir.
RFID etiketleri çok fazla miktarda veri depolamaz, çoğu tanımlama için bir kod tutacak şekilde tasarlanmıştır. Bazı etiketler kullanıcı hafızası bölümünde daha fazla veri depolayabilirken, ek verilere erişim okuma süresini yavaşlatır.
RFID etiketleri her yerden okunamamaktadır. Büyük dış mekan uygulamalarında kullanılan etiketler 500 metreye kadar okunabilir, ancak bunlar aktif RFID etiketleridir (yani pil içerirler ve ortalama olarak sadece 3-5 yıl çalışabilirler) ve oldukça büyüktürler. Tipik olarak daha büyük, daha ağır ve pasif etiketlerden daha pahalı maliyetlidir.
 
Bir RFID sistemi sanıldığı kadar ucuz değildir. Çoğu sistem küçük bir okuyucu / yazıcı ve birkaç etiket ile halledilebilirken, anten ve çok etiket içeren tek bir okuma bölgesi için birkaç bin doların üzerinde maliyet anlamına gelebilmektedir.
RFID etiketleri güvensiz veya korumasız değildir. Çoğu etiket, yazılımla geliştirilebilen bir güvenlik protokolüyle birlikte gelir veya etiketin bir parola ile okunması engellenebilir.
 

Çevremizde ki RFID

Çoğu kişi günlük veya haftalık olarak RFID barındıran bir aygıtı kaç kez kullandığını bilememektedir. Binalara girmek için giriş kartlarına ve anahtarlıklara, otoyollarda otomatik ücretli geçiş alanları, tır kantar istasyonları, kiosklar ve kredi kartı çip okuyucuları hepsi RFID teknolojisini kullanıyor ve bu başlangıç aşamasında olan bir kullanım teknolojisi. Oteller bile artık oda anahtarları için RFID kullanıyor, hastaneler envanter kontrolü, depolar ve araç takibi için inşaat firmaları sıklıkla kullanmaktadır
Uygulanan alanların çoğu birkaç yıl içinde kullanılan yeni alanlar olsa da, her gün daha fazla sayıda uygulama alanı ortaya çıkıyor. Etiketlerin popüler müzik festivallerinde bileklikler de, golf sahaları ve golf toplarında, etkileşimli çocuk oyuncakları gibi bir çok alana yayılmış durumda. Gerçek şu ki, RFID teknolojisi hızla büyüyor ve yaygınlaşıyor. İnsanların sorularını “RFID Nedir?” 'den “RFID ile neler yapabilirim?” 'e hızla değiştiren her gün sonsuz uygulamalar hayata geçiriliyor.

 

NFC

NFC veya Yakın Alan İletişimi(nf etiketi, nfc kart), iki cihazın yan yana yerleştirildiğinde kablosuz olarak iletişim kurmasına yardımcı olan bir protokoldür; örneğin, ödemeler veya biniş kartlarında akıllı telefonlar veya akıllı saatler kullanılabilir. İşte nasıl çalışıyor.

  

En uygun fiyatlı 13 56 mhz nfc kart çeşitleri Robocombo'da.

 

NFC donanımı giderek daha fazla cihaza dahil oluyor. Sizde nfc teknolojisinden yararlanmak istiyorsanız nfc yazıcı satın almalı ve nfc sticker edinmelisiniz. Özellikle akıllı telefonlar, aynı zamanda bazı dizüstü bilgisayarlar nfc teknolojisini kullanmaya başladı. NFC yöntemi ödemelerin, güvenlik anahtarlarının ve biniş kartlarının geleceği olabilir. Birçok yeni telefon bugün her türlü üstün teknolojik donanıma sahip, ancak NFC donanımlı akıllı telefonlara sahip birçok kişi NFC yeteneklerini henüz kullanmamış bile.

NFC Nedir?

NFC Yakın Alan İletişimi anlamına gelir. NFC, akıllı telefonların ve diğer cihazların yakın tutulduğunda radyo sinyalleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir standartlar kümesidir. NFC, RFID'ye benzer şekilde çalışır, ancak NFC, RFID'den çok daha kısa bir menzile sahiptir. NFC'nin menzili yaklaşık 4 inç'tir ve hacklenme, istenmeyen dış bir bağlantının araya girip bilgi çalmasını oldukça zorlaştırır.

NFC donanımı olan cihazlar, NFC ile donatılmış diğer cihazlarla ve NFC sticker çeşitleri iletişim kurabilir. NFC etiketleri, yakındaki bir akıllı telefondan veya diğer elektrikli NFC cihazlarından güç çeken, güçsüz NFC yongalarıdır. Kendi bataryalarına ya da güç kaynaklarına ihtiyaçları yoktur. En temelde, NFC etiketleri QR kodlarının yerine daha uygun bir alternatif olarak kullanılabilir.

NFC bağlantısı kurmak için tek yapmanız gereken NFC donanımlı iki cihazı birbirine dokundurmak. Örneğin, iki NFC donanımlı akıllı telefonunuz varsa veya NFC etiketiniz varsa, NFC donanımlı akıllı telefonunuzun arkasına NFC etiketini dokundurun.

NFC, Nexus 4, Galaxy Nexus, Nexus S, Galaxy S III ve HTC One X gibi Android cihazları da dahil olmak üzere çok çeşitli cihazlara dahil edilmiştir. Android, NFC'yi destekleyen tek platform değildir elbette. Nokia'nın Lumia serisi gibi Windows Phone cihazları ve HTC Windows Phone 8X, birçok BlackBerry cihazı da NFC barındırır. Ancak, Apple'ın iPhone'larından hiçbirinde NFC donanımı yoktur.

Mobil Ödemeler

NFC ödemeleri, MasterCard kredi kartlarında bulunan MasterCard PayPass gibi temassız ödeme özelliklerine benzer şekilde çalışır. NFC donanımlı bir akıllı telefona, NFC özellikli bir ödeme terminaline dokunup, bir şey için ödeme yapmak mümkündür.

San Francisco, NFC donanımlı bir cep telefonu ile parkmetreye dokunarak insanların otopark için ödeme yapmalarını sağlayan NFC park sayaçlarına sahiptir.

Kablosuz Veri Aktarımı

Veriler, NFC donanımlı iki akıllı telefon arasında kablosuz olarak aktarılabilir. Android telefonlar, iki akıllı telefonun bir web sayfasını, kişiyi, fotoğrafı, videoyu veya diğer tür bilgileri hızlı bir şekilde paylaşmasını sağlayan bir özellik olan Android Beam'e sahiptir. İki telefona arka arkaya dokunun; bir cihazda görüntülenen içerik diğerine gönderilecektir. Dosya aktarımları başlatıldıktan sonra Bluetooth üzerinden gerçekleştirilir, ancak karmaşık bir Bluetooth eşleştirme işlemi yoktur otomatik olarak gönderme işlemi gerçekleşir.

Benzer paylaşım özellikleri BlackBerry ve Windows Phone'da da bulunur.

NFC Etiketleri

Herkes oldukça ucuz olan NFC etiketlerini satın alabilir. Akıllı telefonunuz NFC etiketiyle temas ettiğinde gerçekleşen eylemi yapılandırabilirsiniz.

Örneğin, uyurken akıllı telefonunuzu her zaman sessiz moda aldığınızı varsayalım. Bunu her gece manuel olarak yapmak yerine, komidinin üzerine bir NFC etiketi koyabilirsiniz. Yatağa girdiğinizde, akıllı telefonunuzu NFC etiketine yerleştirebilirsiniz; akıllı telefonunuz otomatik olarak sessiz modu etkinleştirme gibi yapılandırabileceğiniz bir eylem gerçekleştirir.

Wi-Fi ağınızın SSID ve şifresini içeren bir NFC etiketi de oluşturabilirsiniz. İnsanlar evinizi ziyaret ettiğinde, telefonlarına NFC etiketine dokunabilir ve Wi-Fi ağının ayrıntılarını elle girmek yerine otomatik olarak telefonlarına kaydedebilirler.

Bunlar sadece birkaç örnek. Akıllı telefonunuzdaki bir uygulamanın yürütebileceği herhangi bir işlemi yapabilirsiniz.

 

Muhtemel Kullanım Alanları

NFC, aşağıdakiler dahil olmak üzere çok çeşitli olası kullanım alanlarına sahiptir:

Birçok işletme, reklam ve ürün için, bir akıllı telefonun kamerasıyla taranması gereken QR kodlarına sahiptir. NFC çok gelişmiş bir QR kodu olarak işlev görebilir. QR kodunun bilgiye erişmek için kullanıldığı bir akıllı telefona bir NFC yongası üzerinden dokunmanız veya sallamanız yeterlidir.

Bilet: NFC donanımlı akıllı telefonlar, transit sistemlerdeki transit geçişlerin veya havaalanındaki biniş kartlarının yerini alabilir.

Güvenlik Geçişleri: NFC donanımlı bir akıllı telefon, güvenli alanlara erişmek için bir okuyucuya dokunabilir. Otomobil üreticileri bile NFC donanımlı araba anahtarları üzerinde çalışıyorlar.

NFC'nin şu anda kullanım alanları geliştirilmektedir. Bu yakın alan iletişimi(nfc) için bir başlangıçtır ve bu standardın üstüne daha birçok şey inşa edilebilir.

 

Aklınıza takılan tüm soru ve bilgi için 0850 305 76 26 çağrı merkezi numaramızdan, Whatsapp destek hattımızdan Whatsapp Destek Hattı İçin Tıklayın mail veya canlı destek ile bize ulaşabilirsiniz.

 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Uyarısı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası
sayfamızdan erişebilirsiniz.