1000 TL Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo ve Türkiye'nin Her Yerine 69,90₺
134,16 ₺ KDV Dahil
165,12 ₺ KDV Dahil
2.848,32 ₺ KDV Dahil
3.096,00 ₺ KDV Dahil
%8 İndirim
%8İndirim
Ücretsiz Kargo
94,94 ₺ KDV Dahil
115,58 ₺ KDV Dahil
198,14 ₺ KDV Dahil
206,40 ₺ KDV Dahil
185,76 ₺ KDV Dahil
206,40 ₺ KDV Dahil
185,76 ₺ KDV Dahil
206,40 ₺ KDV Dahil

WiFi Nedir? 

WiFi, cihazların kablosuz olarak iletişim kurmasını sağlayan kablosuz bir ağ protokolüdür. Teknik olarak, 802.11 IEEE ağ standardını temel alan bir tür kablosuz yerel alan ağı (LAN) protokolünü temsil eden bir terimdir.

Arduino wifi modülü çeşitleri fiyatları nrf24l01, esp8266 kategorimizde sizleri bekliyor.

Wi-Fi, sabit bir yerde verileri kablosuz olarak iletmenin en popüler yoludur. Kablosuz LAN teknolojileri ve ürünleri ile ilgili uluslararası bir şirketler derneği olan Wi -Fi Alliance'ın ticari markasıdır.

Wifi arduino projelerinde, arduino wifi shield ismi ile çeşitli wifi modülleri satın alarak kullanabilirsiniz. 

Arduino wireless modülü olan nrf24l01 wireless modül fiyatı en ucuza kategorimizde.  

Wi-Fi, yaygın olarak "kablosuz bağlantı" nın kısaltmasıdır. Ayrıca bazen "wifi, Wifi, WIFI, vifi veya WiFi" olarak yazılmaktadır fakat bunların hiçbiri Wi-Fi Alliance tarafından resmen tescillenmemiştir. Wi-Fi, aynı zamanda "kablosuz" kelimesi için de kullanılır.

Wi-Fi Nasıl Çalışır?

Wi-Fi, yönlendirici, telefon veya bilgisayar gibi kablosuz sinyalleri iletebilen bir cihazdır.

Tipik bir evde, bir yönlendirici, bir ISS gibi ağ dışından gelen bir internet bağlantısını iletir ve bu servisi kablosuz sinyale ulaşabilen yakındaki cihazlara sunar. Wireless bağlantı kullanmanın başka bir yolu bir modem iledir. Böylece bir telefon veya bilgisayar, yönlendiricinin çalışma biçimine benzer şekilde, kablosuz veya kablolu internet bağlantısını paylaşabilir.

Wi-Fi nasıl kullanılırsa kullanılsın ya da bağlantı kaynağı ne olursa olsun, sonuç daima aynıdır: diğer aygıtların iletişim için, dosyaları aktarmak ya da sesli mesajlar taşımak gibi ana vericiye bağlanmasını sağlayan kablosuz bir sinyal protokolüdür.

Wi-Fi, kullanıcının bakış açısından bakıldığında, telefon, tablet veya dizüstü bilgisayar gibi kablosuz özellikli bir cihazdan yalnızca internet erişimidir. Çoğu modern cihaz Wi-Fi'yi desteklemektedir, böylece internet erişimi sağlamak ve ağ kaynaklarını paylaşmak için bir ağa erişilebilir.

Wi-Fi Ücretsiz mi?

Restoranlar ve oteller gibi yerlerde ücretsiz Wi-Fi erişimi alabilirsiniz. Ancak Wi-Fi ücretsiz değildir. Gerekli ödemeyi ev ve iş  kullanımında siz, otel ve restaurant gibi yerlerde işletme sahipleri yapmaktadır.

Wi-Fi'nin çalışması için, sinyal ileten cihazın ücretsiz olmayan bir internet bağlantısına sahip olması gerekir. Örneğin, evinizde internet varsa, gelmesini sağlamak için muhtemelen aylık bir ücret ödüyorsunuz. İPad ve Smart TV'nizin internete bağlanabilmesi için Wi-Fi kullanıyorsanız, bu cihazlar İnternet için ayrı ayrı ödeme yapmak zorunda kalmazlar.

Ancak, çoğu ev internet bağlantısında veri sınırı yoktur, bu yüzden her ay yüz gigabayt veri indirmek sorun değildir. Ancak, telefonlarda genellikle mobil internet kotaları ve ücretlendirmeleri operatörler tarafından belirlenir, bu nedenle Wi-Fi etkin noktaları aramanız ve kullanabildiğiniz zaman kullanmanız gereken bir şeydir.

Telefonunuzun aylık 10 GB veri paketi ve bir Wi-Fi etkin noktanız yada hotspot özelliğiniz varsa, diğer cihazlar telefonunuza bağlanabilir ve interneti istediği kadar kullanabilir.Tüm cihazların toplam kullandığı veri 10 GB'ı geçerse bu durumda, Wi-Fi cihazları arasında kullanılan 10 GB'den büyük her mb veya gb için operatörün belirlediği ekstra ücret faturanıza yansıyacaktır dikkat edin.

 

Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Kablosuz İletişim Araçları

Nesnelerin interneti veya IoT, birbiriyle ilişkili bilgisayar cihazlarının, mekanik ve dijital makinelerin, nesnelerin, birbirleri ile iletişim ve bağ kurmalarını sağlayan donanımsal ve yazılımsal bir ağ ve bir sistemdir.

Arduino LPT100 wifi ve CC3000 wifi shield en uygun fiyat ile kategorimizde... Hemen satın alabilirsiniz.

 

IoT'de Yeni Trend: Digital Twin Tech

Dijital ikiz teknolojisi, bir ürünün sanal halidir. IoT'de hala çözülemeyen kritik bir kavramdır. 

Dijital ikizleri fiziksel ve dijital dünya arasında bir köprü olarak düşünün.

İlk olarak, gerçek zamanlı durum, çalışma koşulu veya konumla ilgili verileri toplamak için sensörleri kullanan akıllı bileşenler, fiziksel bir öğeyle tümleştirilmiştir. Bileşenler, sensörlerin izlediği tüm verileri alan ve işleyen bulut tabanlı bir sisteme bağlanır. Bu veriler, iş ve diğer bağlamsal verilere göre analiz edilir.

İşinizi dönüştürmek için fiziksel dünyaya uygulanabilecek sanal ortam içerisinde dersler ve fırsatlar ortaya çıkarılır.

Eşleştirme teknolojisi havacılıkta öncü oldu

NASA, uzay araştırmalarının ilk günlerinden günümüze kadar, bugünün dijital ikizinin öncüsü olan eşleştirme teknolojisiyle uğraşan ilk kurumdur.

 

Fiziksel yakınlıkta olmadığınız zamanlarda sistemleri nasıl işletir, bakımını yapar veya onarırsınız? NASA'nın araştırma departmanının, fiziksel olarak görme veya izleme kabiliyetinin ötesine seyahat edecek sistemler geliştirirken karşılaştığı en önemli zorluk buydu. Ve felaket Apollo 13'de yaşandığında, mühendislerin ve astronotların görevi nasıl kurtarabileceklerini belirlemelerine izin veren hala dünyadaki aynalı sistemlerin yeniliği oldu. Bugün NASA, yeni öneriler, yol haritaları ve yeni nesil araçlar ve uçaklar geliştirmek için dijital ikizleri kullanıyor.

NASA'nın önde gelen üretim uzmanı ve NASA'nın Gelişmiş Üretim Ulusal Merkezi yöneticisi John Vickers, “Dijital ikiz teknolojisi için nihai vizyon, ekipmanlarımızı sanal bir ortamda oluşturmak, test etmek ve inşa etmek” diyor. “Sadece gereksinimlerimizi yerine getirdiği yere ulaştığımızda fiziksel olarak üretiyoruz. Daha sonra fiziksel yapının dijital ikizine sensörler aracılığıyla bağlanmasını istiyoruz, böylece dijital ikiz fiziksel yapıyı inceleyerek sahip olabileceğimiz tüm bilgileri bize gösteriyor. ”

Michigan Üniversitesi'nden Michael Grieves ilk olarak 2002'de dijital ikiz terminolojisini kullanan konsepti yazdı. Bugün, makine zekası ve buluta bağlanabilirlik, bize çeşitli endüstrilerdeki şirketler için dijital ikiz teknolojisinin büyük ölçekli uygulaması için benzersiz bir potansiyel sağlıyor. .

Dijital ikiz teknolojisi neden önemlidir?

Dijital ikizler yenilikçiliği ve performansı yönlendiren beyindir. Parmaklarınızın ucunda en gelişmiş izleme, analitik ve öngörücü yetenekleri olan teknisyenler olarak hayal edebilirsiniz. 2018 yılına gelindiğinde, dijital ikiz teknolojisine yatırım yapan şirketler, kritik süreçlerin döngü sürelerinde yüzde 30'luk bir iyileşme göreceklerini öngörüyor. Önümüzdeki beş yıl içinde dijital ikizler tarafından temsil edilen milyarlarca üretim gerçekleşmiş olacak.

Dijital ikiz teknolojisi, müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak, mevcut ürün, operasyon ve hizmetleri geliştirerek şirketlerin "0" zarar ile deneyim kazanmasına yardımcı olmaktadır. 

Örneğin, General Electric “dijital rüzgar çiftliği”programı ile verimliliği artırmak için yeni metodlar ve testleri sanal ortam da yapmaktadır. Fiziksel olarak inşa etmeden önce her rüzgar türbini konfigürasyonunu bildirmek için dijital ortamı kullanır. Amacı, sanal eşdeğerine beslenen her türbinden gelen verileri analiz ederek verimde% 20 kazanç elde etmektir.

Yazılım ve Analitik Genel Müdürü Ganesh Bell, “Dünyadaki her fiziksel üretim için, online çalışan ve operasyonel verilerin her saniyesini kaydedip analiz eden sanal bir dünyaya sahibiz” diyor.

 

Tüm veri ve tahminler dijital ikiz teknolojisi kullanımının dünya genelinde neredeyse her büyük enerji ve teknoloji şirketi tarafından kullanıldığını göstermektedir. Daha fazla şirket, gerçek dünya ve pilot program başarı hikayelerini öğrenecek ve rekabet avantajı elde etmek için kendi dijital ikizlerini geliştirmek isteyeceklerdir.

İnternetteki herhangi bir şey, biyoçip transponderli bir çiftlik hayvanı, lastik basıncı düşük olduğunda veya diğer doğal, insan yapımı herhangi bir durumda sürücüyü uyaran dahili sensörlere sahip bir otomobil olabilir. İnternete bağlı olan her ürün veya geliştirilen her ürün önce sanal olarak hata denetimi ve nasıl çalıştığını tam bir gerçeklikle görebileceğimiz dijital dünya da tasarlanıp, çalıştırılıp fiziksel dünyada ki ikizi ile irtibat kurarak neyi nasıl yapmamız gerektiğini bize göstermektedir. Fiziksel üründe ki hata uyarı veya yanlış giden birşeyi dijital ortamda ki ikizi internet üzerinden alarak geliştirmemize yardımcı olur.
 
Giderek artan bir şekilde, çeşitli endüstrilerdeki kuruluşlar daha verimli çalışmak, daha iyi müşteri hizmeti sunmak, karar vermeyi geliştirmek ve işin değerini artırmak, müşterileri daha iyi anlamak için IoT kullanıyor.
 

IoT Tarihi

Kevin Ashton, ilk defa 1999'da MIT'deki Auto-ID Center'da Procter & Gamble'a (P&G) yaptığı sunumda internetten bahsetti. P&G'nin üst düzey yöneticilerinin dikkatini RFID'e çekmek isteyen Ashton, Internet’in yeni trendini “Nesnelerin İnterneti” sundu.
 
IoT, kablosuz teknolojilerin, mikro elektro mekanik sistemlerin ( MEMS ), mikro servislerin ve internetin birleşmesinden evrimleşmiştir. Yakınsama, operasyonel teknoloji (OT) ve bilgi teknolojisi (IT) arasındaki siloların parçalanmasına yardımcı oldu ve yapılandırılmamış makine tarafından üretilen verilerin iyileştirmelere yön veren içgörüler için analiz edilmesini sağladı.
 
Ashton, nesnelerin interneti ile ilgili ilk defa konuşan olmasına rağmen, bu cihazların fikri, 1970'lerden bu yana, internette domainer ve yaygın bilgisayar kullanımı altındaydı.
 
Örneğin ilk internet bağlantılı IoT cihazı 1980'lerin başında Carnegie Mellon Üniversitesi'ndeki bir Kola makinesiydi. Ağı kullanarak, programcılar makinenin durumunu kontrol edebilir ve makineye gidip soğuk bir kola almaya karar vermeleri durumunda, onları bekleyen soğuk bir içecek olup olmayacağını belirleye biliyorlardı.
 
IoT, makineden makineye ( M2M ) iletişimden, yani insan etkileşimi olmadan bir ağ üzerinden birbirine bağlanan makinelerden gelişti. M2M, bir cihazı buluta bağlama, yönetme ve veri toplama anlamına gelir.
 
M2M'i bir üst seviyeye taşıyan IoT, insanları, sistemleri ve diğer uygulamaları veri toplamak ve paylaşmak için bağlayan milyarlarca akıllı cihazdan oluşan bir iletişim ağıdır.
 
Nesnelerin interneti, SCADA'nın (denetleyici kontrol ve veri toplama) bir uzantısıdır. SCADA sistemleri donanım ve yazılım bileşenlerini içerir. Donanım, verileri SCADA yazılımının kurulu olduğu bir bilgisayara toplar, işlenir ve sunulur.

IoT Nasıl Çalışır?
Bir IoT ekosistemi, ortamlarından elde ettiği verileri toplamak, göndermek ve üzerinde işlem yapmak için yerleşik işlemcileri, sensörleri ve iletişim donanımlarını kullanan web özellikli akıllı cihazlardan oluşur. IoT cihazları, topladıkları sensör verilerini bir IoT ağ geçidine bağlanarak paylaşır veya diğer kenar cihazı Verilerin ya analiz edilmesi ya da yerel olarak analiz edilmesi için buluta gönderilmesi. Bazen, bu cihazlar diğer ilgili cihazlarla iletişim kurar ve birbirlerinden aldıkları bilgilere göre hareket eder. Cihazlar işlerin çoğunu insan müdahalesi olmadan yapıyor, ancak insanlar cihazlarla etkileşime girebiliyor - örneğin, onları ayarlamak, talimat vermek veya verilere erişmek için.
 
Bu web özellikli cihazlarla kullanılan bağlantı, ağ ve iletişim protokolleri büyük ölçüde konuşlandırılan belirli IoT uygulamalarına bağlıdır. .
 

IoT Yararları 

- Genel iş süreçlerini izlemek;
- Müşteri deneyimini geliştirmek;
- Zamandan ve paradan tasarruf etmek;
- Çalışan verimliliğini artırmak;
- İş modellerini entegre etmek ve uyarlamak;
- Daha fazla kâr elde etmek.

IoT, şirketleri işlerine ve sektörlerine yaklaşma biçimlerini düzenleyecek ve onlara iş stratejilerini geliştirecek araçları pazarlar ve verir.
 

Kurumsal IoT Uygulamaları

Tüketici IoT ve kurumsal IoT'den üretim ve endüstriyel IoT'ye (IIoT) kadar bir çok şeyin gerçek dünya uygulamaları vardır. IoT uygulamaları, otomotiv, telekomünikasyon, enerji ve diğerleri dahil olmak üzere çok sayıda dikey alana yayılmıştır.
 
Tüketici segmentinde, örneğin, akıllı termostatlarla donatılmış akıllı evler, akıllı ısıtma, aydınlatma teknolojisini elektronik cihazlar, bilgisayarlar, akıllı telefonlar veya diğer mobil cihazlar aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilir.
 
Sensörlü ve yazılımsal giyilebilir cihazlar kullanıcı verilerini toplayabilir ve analiz edebilir, diğer teknolojilere mesaj gönderebilir. Giyilebilir cihazlar aynı zamanda kamu güvenliği için de kullanılmaktadır. Örneğin, inşaat işçileri ya da itfaiyecilerin hayati tehlike arz eden durumlarını izleyerek ilk müdahalecilerin müdahale sürelerini daha iyi seviyeye getirebilir.
 
Sağlık hizmetlerinde, IoT, üretilen verileri kullanmak ve analiz etmek için hastaları daha yakından izleme yeteneği de dahil olmak üzere birçok fayda sunar. Hastaneler çoğu zaman hem ilaç hem de tıbbi cihazlar için envanter yönetimi gibi görevleri tamamlamak için IoT sistemlerini kullanır. .
 

IoT Uygulamaları

Akıllı binalar, bir odada kaç kişinin bulunduğunu tespit eden sensörleri kullanarak enerji maliyetlerini düşürecek, sıcaklığı otomatik olarak ayarlanabilme özelliği sunar. Örneğin, eğer sensörler bir konferans salonunun dolu olduğunu algılarsa klimayı açarak veya ofisteki herkes eve giderse ısıyı düşürür.
 
Tarımda, IoT tabanlı akıllı tarım sistemleri, bağlı sensörleri kullanarak mahsul alanlarının ışık, sıcaklık, nem ve toprak nemini izlemeye yardımcı olabilir. IoT ayrıca sulama sistemlerinin otomatikleştirilmesinde de kullanılır.
 
Akıllı bir şehirde , akıllı sokak lambaları ve akıllı trafik lambaları gibi IoT sensörleri ve uygulamaları trafiği hafifletmeye, enerji tasarrufu sağlamaya, çevre sorunlarını izlemeye ve gidermeye ve sağlık koşullarını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
 

IoT Güvenlik ve Gizlilik Sorunları

Nesnelerin interneti, milyarlarca cihazı internete bağlar ve hepsinin güvence altına alınması gereken milyarlarca veri noktasının kullanılmasını içerir. Genişleyen saldırı teknikleri nedeniyle, IoT güvenliği ve IoT gizliliği en büyük endişeler arasında gösteriliyor.
 
En ünlü IoT saldırılarından biri, etki alanı adı sunucusu sağlayıcısı Dyn'e sızan bir botnet olan ve şimdiye kadar görülen en büyük DDoS saldırılarından biri ile olmuştur.
 
IoT cihazları birbirine bağlı olduğundan, bir bilgisayar korsanının tek yapması gereken, tüm verileri işlemek için kullanılamaz hale getirerek bir güvenlik açığından yararlanmaktır.
 
Ayrıca, IoT'ye bağlı cihazlar sık ​​sık kullanıcılardan adlarını, yaşlarını, adreslerini, telefon numaralarını ve hatta sosyal medya hesaplarını içeren kişisel bilgilerini girmelerini ister. Bunlar bilgisayar korsanları için paha biçilemez bilgilerdir.
 
Ancak, bilgisayar korsanları nesnelerin interneti için tek tehdit değil; gizlilik IoT kullanıcıları için bir başka önemli husustur. Örneğin, tüketici IoT cihazları üreten ve dağıtan şirketler, kullanıcıların kişisel verilerini almak ve satmak için bu cihazları kullanabilir.
 
Kişisel verilerin sızdırılmasının ötesinde, IoT, elektrik, ulaşım gibi kritik altyapılar için risk oluşturmaktadır.
 

IoT'nin Geleceği

Örneğin:
- Bain & Company, 2020 yılına kadar yıllık IoT donanım ve yazılım gelirinin 450 milyar doları aşmasını bekliyor.
- McKinsey & Company, IoT'nin 2025 yılına kadar 11.1 trilyon dolarlık bir etkisi olacağını tahmin ediyor.
- IHS Markit, IoT'ye bağlı cihazların 2030 yılına kadar 125 milyar'a ulaşacağını tahmin ediyor.
- Gartner, 20.8 milyar adet IoT sistemi kullanımının 2020 yılına kadar gerçekleşeceğini ve 2018'de 3.7 trilyon dolar IoT cihazları ve hizmetleri için para harcandığını belirtti.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Uyarısı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası
sayfamızdan erişebilirsiniz.