Arduino birçok farklı kart üretmiştir. Bizim örnek alacağımız kart en meşhur olan Arduino Uno R3 modelidir. [gallery columns="1" link="file" size="full" ids="7478"]   Ve Raspberry Pi en küçük gelişmiş bilgisayardır.

İlk bakışta oldukça benzer görünüyorlar. Pinler, konektörler, vida delikleri vs. Aslında her iki kartta birbirinden çok, çok farklılar.

  • Çekirdekten başlayalım; Arduino, 8 bitlik bir mikro denetleyici ile birlikte gelir. Raspberry Pi, 64 bitlik bir mikroişlemciyle birlikte gelir.
  • Arduino 2 Kilobayt RAM'a sahipken, Raspberry Pi'nin 1GB RAM'i vardır. (500.000 kat daha fazla)
  • I / O açısından, Arduino, bilgisayar tarafından yeni programları çalıştırmak için kullanılabilecek bir USB-B bağlantı noktasına, bir güç girişine ve bir dizi I / O pinine sahiptir. Raspberry Pi ise bu konuda çok daha karmaşıktır, bir Video çıkışı, bir HDMI bağlantı noktası, bir SD kart bağlantı noktası, bir Ses jakı, CSI kamera bağlantı noktası, DSI ekran bağlantı noktası, USB aygıtlarını bağlamak için kullanabileceğiniz 4 USB 2.0 bağlantı noktası, Gigabit Ethernet jakı, Kablosuz LAN, Bluetooth 4.2 ve G / Ç pimleri (GPIO) ve daha fazlası.
  • Arduino'nun işletim sistemi yok. Yalnızca Arduino platformu için derlenmiş programları çalıştırabilir, bu da çoğunlukla C ++ ile yazılmış programlar anlamına gelir. Raspberry Pi genellikle Linux olan bir işletim sistemi çalıştırır. Yani mini bir bilgisayardır.

Hangisini Seçmeliyim?

"Bu farklılıklar göz önüne alındığında, bir Raspberry Pi'nin Arduino'dan çok daha güçlü ve yetenekli olduğunu düşünebilirsiniz, bu yüzden Raspberry Pi kullanmalısınız." Yanlış.
  • Arduino ~50 mA, bir Raspberry Pi ( 700+ mA) ' den daha az güç ( boşta) tüketir.
  • Arduino'nun 20 G / Ç pini vardır. Raspberry Pi'nin 8.
  • Arduino'daki bireysel I / O pinleri sürebilirken 40mA, Raspberry Pi GPIO pinleri her biri maksimum sürebilirlik 16mA.
  • Bir Raspberry Pi'yi istediğiniz herhangi bir programlama dilinde programlayabilirsiniz.

Programlama

Arduino, yeni başlayanlar için çok kolay kullanım özelliklerine sahip C ++ programlama dilinin versiyonu olan “Arduino IDE” kullanır. Bence Arduino, bir program derlemek, bir pil veya güç konektörü bağlamak ve çalıştırmak, gerçek dünyayla arayüz oluşturan sensörler ve diğer güzel şeylerle oynamak istiyorsanız en iyisidir. Arduino'da çalışan programınızdan başka bir şey olmadığı için hiçbir şey için endişelenmenize gerek yok. Gayet basit bir mantık. Bir Raspberry Pi ise, daha geleneksel araçlar kullanarak programladığınız ekransız küçük bir bilgisayar gibidir. Otomatik sulama sistemine güç sağlamak veya dışarıdaki sıcaklığı izlemek için bir Arduino kullanılır ama bir Raspberry Pi'yi retro bir oyun platformu veya bir web sunucusu olarak kullanabilirsiniz.