1000 TL Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo ve Türkiye'nin Her Yerine 59,90₺

Her Yazılımcının Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar | Robocombo

Her Yazılımcının Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar | Robocombo
Her Yazılımcının Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar. Kişisel bir görüşümü beyan ederek başlamak isterim. Belki görüş yerine hissediş de denebilir. Her neyse. Günlük yemek, su gibi temel ihtiyaçlarımı karşıladığım gibi kitap okumazsam bir şeylerin hep eksik kaldığını hissederim. Böyle hissettiğimden her hafta kitap alıp evimin en baş köşesine yerleştiririm. En baş köşesi derken kütüphanem oturma odasında ve oturduğumda tam karşımda duruyor. Aslında bir odam boştu ama orayı çocuk kaptı. Doğrusu annesi bana bırakmadı. Neyse evleneceklere duyurulur kütüphane istediğiniz yere yapılmasına izin verilmiyorsa bir şey yapmayın (isteseniz de yapamıyorsunuz zaten). Hocamın bir lafı ile bu girişi bitirmek isterim: “daimi mutluluk için koşulsuz itaat şarttır.” Giriş tamamlandıktan sonra mühendislik ve kitap ilişkisine geçelim. İlk paragrafta dediğim gibi kitap hayatın içinde olan bir şey. İnsan onunla ruhsal ve zihinsel eksiklerini giderebiliyor. Şimdi burada bir ara paragraf açmak isterim. Ben kitap olarak belirtiğim durum film, müzik, resim vb. araçlar ile de gerçekleştirilebilir. Bu kişiyle ilişkili olarak değişebilir. Düşüncelerimi böyle ifade ettiğimde arkadaşlarım “film bak onunla da oluyor” diyorlar. Ben de her seferinde olur tabi ki ama hangi tür filmler ile olacak dediğimde -ki kimse sevmez böyle arkadaşı- gidip Abbas mı izleyeceğiz diyorlar.(Abbas Kiyarüstemi). Böyle devam ediyor tartışmalar neyse ki ortak filmler bulabiliyoruz. -Tabi burada belirtmek isterim hepsine bir Abbas izletmişliğim var :)- Bu yazının düzenlenmesini üstlenen ben Abbas izleyen bir üniversite öğrencisinin yorumunu eklemeden geçemiyorum: “hayatımın en uzun 90 dakikasıydı.”  

Her Yazılımcının Mutlaka Okuması Gereken Kitaplar

İlk iki paragrafı biraz lakırdı ile geçirdik. Asıl konumuza gelelim. Abbas iyidir adamdır izleyin. Neyse tekrar dönelim :). Burada listelediğimiz çeşitli kitaplar var. Bunlar başlıkta da belirtiğimiz gibi dikkat çekebilecek kitaplar. Belki birçoğunu okumuşsunuzdur. Belki daha fazlasını okumuşsunuzdur.-Bu durumda benimle paylaşırsanız çok sevinirim.-Kitap seçerken kendimi tutamadım ve bu iş için ne kadar felsefe varsa koymaya başladım. Tabi arkadaşlar “hop dedi ne yapıyon başlığa bak koyduklarına bak” demelerine aldırmayarak birkaç kitap koydum. Tabi bir önceki paragrafta belirtiğim gibi bunlar dikkat çekebilecek kitaplar. Bunlar dışında bir araba kitap bulunabileceğine inanıyorum. Kitapları seçerken.. örnek ile devam edelim. Tübitak’tan birkaç kitap koyduk. Fakat Tübitak’ın birçok kitabı gerçekten çok güzel. Bir de fiyat politikasını her zaman takdir ettiğim bir yayınevidir. Bir de çok güzel çocuk kitapları var. Bu zamana kadar alamadım. Çocuğu bekliyorum gelsin bir alıp hepsini ilk ben okuyacağım :). Diğer taraftan Alfa, Domingo, Say, NTV gibi yayınevlerinin bilim içerikli çok kaliteli eserleri de bulunuyor. Kaç paragraftır kitapları seçerken ne yapmak istediğimi anlatamadım. Ayrıca da cümleleri çok uzattım. Neredeyse bir sayfaya ulaştım. Konuya girelim. Kitaplar ilk olarak hackerlik üzerine okumayı seveceğiniz birkaç kitap sıraladık. Ardından Big Bang, Kuantum ve evren üzerine, biraz daha güncel olan Google ve Steve Jobs konulu ve bilim tarihi üzerine birkaç kitap seçtik. Bunların dışında biraz bilimsel bilginin eleştirisi mahiyetinde birkaç kült-bu kelimeyi hep sevmişimdir- eser listeye ekledik. Kitaplar hakkında temel bilgiyi ise tanıtım yazılarından alıntı yapmakla yetindik. Son paragraf olarak da bu kitaplar bir çerçeve değil ana tabloda sadece birkaç noktadır. Bu kitaplar dışında sıralanacak birçok kitap da bulunmaktadır. Bizim burada belirttiklerimizin dışında sizin de büyük bilim tablosuna anlamak için dikkati çekebilecek kitapları paylaşırsanız çok müteşekkir oluruz.  

1. Hacking Interface , KODLAB Yayıncılık

Hacker kitapları ve hacker eğitim kitapları türü olarak yayından çıkan, okuyacağınız bu kitapta; bir saldırganın hedeflediği sisteme sızma, göçertme, çıkar elde etme yolunda kullanacağı yöntemler ve bunlara karşı alabileceğiniz güvenlik önlemleri, titiz bir şekilde, belirli bir sıra ve düzen dahilinde türkçe hacker kitapları konusu olarak ele alınmıştır. Okuyacağınız bu hacker olma kitapları türünden hacking interface kitabı, belirtmek isterim ki bu metotlar saldırgan adaylarına ışık tutmak için değil, düşmanı düşmanın silahıyla vurmanızı sağlamak için yazılmıştır...
 
Kitabın, program tanıtımları yapılarak veya sayfalarca uygulama kaynak kodları verilerek özen gösterilmiş, içeriğin özgün olması için açık ve hataların oluşma sebepleri ve saldırıların çalışma prensipleri anlatılmıştır.
 
Her yazılımcının, ağ uzmanının, sistem yöneticisinin ve bilgisayar kullanıcısının büyük kayıplar vermeden önce okuması gereken bir kitap.
İnternet'in yeraltı dünyasını merak etmiyor musunuz? Bilişimin karanlık dünyasında, hedef sistemlere sızmak için yapılan tüm saldırıları ve korunma yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız bu kitap tam size göre.
 
Günümüz dünyasının en az reel hayatı kadar önemli olan sanal dünyası, teknolojik ilerlemeyle birlikte birçok güvenlik tehdidini de beraberinde getirmiştir. Kurumsal işlevli e-posta adresleri çalınıyor, online alışverişte kullanılan kredi kartı bilgileri ele geçiriliyor, kritik bilgilere sahip ağlar izleniyor. Sistemlere karşı yapılan saldırı metotlarının birçoğu bilinmesine rağmen, neden karşı konulmaz bir şekilde saldırılar hala devam ediyor? Kullanılan güvenlik duvarları, saldırı tespit/önleme sistemleri ve yazılımlar... Hiç biri güvenliğin sağlanması için yeterli olmuyor. O halde eksik olan nedir, merak ettiniz mi?
 
Bu kitapta, sisteminize gelebilecek saldırılar bir Güvenlik Uzmanı gözüyle değil bir Hacker'ın gözüyle incelenmiştir. Hedeflenen sisteme saldırı öncesi bilgi toplama aşamasından, saldırı sonrası kayıtları silmeye kadar olası senaryoları ve ihtimalleri bir bütün olarak ele alınıp, geliştirilebilecek güvenlik çözümleri sunulmuştur. Konuların anlatımında yalın bir dil tercih edilmiş ve en temel seviyeden en profesyonele kadar her kesime hitap etmesine özen gösterilmiştir.
 
Satın Almak İçin BURAYA TIKLAYIN.
 
 

2. Sızma Sanatı, Kevin D. Mitnick, ODTÜ Yayıncılık

Rahat koltuğunuzda otururken, bilgisayar suçlarının engel tanımaz dünyasına gireceksiniz. Mitnick bize, her biri gerçek bir bilgisayar korsanıyla gerçek bir saldırı hakkında yapılmış on çarpıcı bölüm sunuyor. Bilgi güvenliğine ilgi duyan herkesin okuması gereken bir kitap.” - Tom Parker, Global InterSec LLC Bilgisayar Güvenlik Analisti ve kurucusu “Bu yasadışı eylemlere harcanan olağanüstü zekâyı düşününce hayrete düşmemek elde değil. Bir de bu dahiler becerilerini iyi işler için kullansalar, neler yapabilirlerdi hayal edin. İster eğlence, isterse eğitim için olsun, bu kitabı tavsiye ediyorum.” - About.com “Nihayet birisi bilgi güvenliği ihlallerinin gerçek sebeplerine eğiliyor – aptal insanlar . . . Mitnick . . . ‘toplum mühendisliği’ işinin usta numaralarını ortaya koyuyor ve bunları nasıl savuşturabileceğimizi gösteriyor.” - Stephen Manes, Forbes “Bir yetenek gösterisi; eski usul yaltaklanmalar ve ileri teknoloji becerileri sayesinde herkesten her türlü bilginin nasıl sızdırılabileceğine dair öyküler dizisi. Eğlence bakımından, bir düzine polisiye hikâyenin dönüm noktalarını birbiri ardına okumak gibi.” - Publishers Weekly   Satın Almak İçin BURAYA TIKLAYIN.    

3. Kablolardaki Hayalet, Kevin D. Mitnick, Pegasus Yayıncılık

 Kevin Mitnick gelmiş geçmiş yakalaması en zor hackerdı. Dünyanın en büyük şirketlerindeki ağlara ve bilgisayarlara ulaştı - ve yetkililer ne kadar hızlı olursa olsun, Mitnick hep daha hızlıydı. Telefon santrallerinde, bilgisayar sistemlerinde ve cep telefonu ağlarında koşturup durdu. Durdurulamaz olarak görülüyor, her zaman üç adım ilerde gidiyor ve yıllarca sanal âlemi boydan boya kat ediyordu. İmkânsızı başarmak için duyduğu açlıkla, Mitnick güvenlik sistemlerini aştı ve Motorola dâhil dünyanın en büyük teknoloji şirketlerine kök söktürdü. Ancak FBI çevresini sardıkça, kaçmaya başladı. İçinde bulunduğu sofistike kedi-fare oyunu onu farklı kimliklere, şehirlere ve kıl payı kurtulacağı maceralara sürükledi - en sonunda onu ne pahasına olursa olsun durdurmaya yemin etmiş Federallerle karşılaşacaktı. Kablolardaki Hayalet, gerilim, heyecan ve inanılmaz bir kaçışın gerçek hikâyesini anlatıyor; yaratıcılığı, yetenekleri ve azmi peşindeki yetkililere işlerini sorgulatacak bir vizyonerin portresini sunuyor. Etkileri halen daha süren, bilgisayar güvenlik endüstrisinde köklü değişikliklere sebebiyet veren bir yaşam.” “Mitnick bilgisayar kodlarını kırmayı banka soygunları kadar ilgi çekici bir şekilde anlatıyor.” NPR “Son derece akıcı bir kitap… Mitnick hack maceralarını ve FBI’yla oynadığı kedi fare oyununu detaylarıyla anlatıyor.” Very Short List “Kablolardaki Hayalet Mitnick’in FBI’ın en çok aradığı hackerken kaçak olarak yaşadığı yılları anlatan merak uyandırıcı bir hikâye. Mitnick’in hayatı, herhangi bir Hollywood filmi kadar heyecan verici.”Jeff Eastin   Satın Almak İçin BURAYA TIKLAYIN.    

4. Hackerler, Steven Levy, ODTÜ Yayıncılık

 Steven Levy bu klasikleşmiş kitabının 25. yıl baskısında, bilgisayar devriminin ilk hackerlarının, 1950'lerin sonundan 1980'lerin başına kadar geçen süreçte risk alan, kuralları çiğneyen ve dünyayı yeni ve radikal bir yöne doğru iten bu zeki ve eksantrik şahsiyetlerin izini sürüyor. Bill Gates, Mark Zuckerberg, Richard Stallman ve Steve Wozniak gibi ustalardan edindiği güncel bilgilerle zenginleşen "Hackerlar" kitabı bize ellili yılların bilgisayar araştırma laboratuvarlarından başlayıp, bugünün ilk ev tipi bilgisayarlarına kadar uzanan büyüleyici bir hikâye sunuyor. Levy, bilgisayar mühendisliği sorunlarına zekice ve alışılmışın dışında çözümler geliştiren bu hayal gücü kuvvetli ve üstün zekâlıların profilini çıkarıyor. Günümüzde de varlığı hâlâ süregelen ve Hackerların Ahlâk Sistemi olarak bilinen ortak değerleri paylaşıyorlar. "Hackerlar" hantal, kartlı bilgisayarlara erişebilmek için türlü numaralar çeken MIT öğrencilerinden, Altair ve Apple II bilgisayarlarını yaratan Kendi Başına Yap (Do-It-Yourself) kültürüne kadar uzanan, günümüz dijital dünyası üzerinde parlak bir iz bırakan yakın tarihin çığır açıcı dönemini inceliyor.”   Satın Almak İçin BURAYA TIKLAYIN.    

5. Hacker'ın Aklı, Tamer Şahin, Doğan Kitap

 

TÜRKİYE’NİN İLK BİLGİSAYAR KORSANI TAMER ŞAHİN’İN ANILARI: “HACKER’IN AKLI” Pek başarılı sayılamayacak bir lise öğrencisiyken, Türkiye’de henüz yaygınlaşmadığı ve “her eve girmediği” yıllarda bilgisayar denilen mucizevi aygıta merak sararak kısa sürede “uzman bir hacker” haline gelen Tamer Şahin’in kendi anlatımından, yaşam öyküsü ve şaşırtıcı serüvenleri... Girilemez ve dokunulamaz denilen sistemlere imzasını atan, Bill Gates’e pabucunu ters giydiren, Okan Bayülgen’e “Girmediğin delik kalmamış be abi!” dedirten Şahin, Rus gizli servisi dosyalarından lüks plazalardaki görüşmelere; MİT, JİTEM ve KGB'nin kendisine yönelik yoğun ilgisinden zengin iş adamlarından gelen tehlikeli isteklere kadar, son derece zengin ve renkli bir serüven yelpazesi açıyor okurlarına. Bilgisayarların ve internetin karmaşık dünyasının derinliklerine dalan, akıcı bir anlatıma sahip, son derece rahat okunan bir kitap “Hacker’ın Aklı”.   Satın Almak İçin BURAYA TIKLAYIN.    

6. Geleceğin Suçları, Marc Goodman, Timaş Yayınları

 Dünyanın en iyi korunan nükleer tesisi, hiç kimse farkına varmadan nasıl sabote edilir? • Milyon dolarlık şirketler neden en gizli kayıtlarını halen kâğıt ortamında tutuyor? • Dünya çapında işlem yapan borsa ve foreks piyasaları hangi yazılımlarla manipüle ediliyor? • İnternetin derinliklerinde aslında neler gizli? • Her gün kullandığınız, bağımlısı olduğunuz internet hizmetleri neden bedava? • Telefonunuza yeni indirdiğiniz oyun neden telefon rehberinize erişmek ister? • Sanal para ve online oyunlar para aklamada nasıl kullanılır? • Önümüzdeki günler, hackerların ve kötü amaçlı yazılımların çağı mı olacak? Geleceğin Suçları, içinde bulunduğumuz dijital çağda bilgisayar teknolojileri nedeniyle ortaya çıkan yeni suç türleri üzerine bir kitap: Siber saldırılar, bilgisayar virüsleri, hackerlar, kötü amaçlı yazılımlar, uluslararası dijital suçlar... Henüz yayımlanmadan en iyi teknoloji, siber güvenlik ve fütürizm kitabı seçilen ve tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından okunan Geleceğin Suçları, bugünün ve geleceğin dünyasındaki en ilginç siber suçların nasıl organize edildiğini ve bu suçların nasıl engellenebileceğini ele alıyor. Teknolojinin karanlık yönünü keşfetmek ve anlamak isteyenler için. “Geleceğin Suçları, bilgi çağında muhteşem bir risk analizi. Harika bir araştırma. Âdeta bir roman...” — Harvard Business Review “Bu kitap bağımlılık yapıyor. Hayal bile edilemeyecek siber suç örneklerini bir dedektif misali araştıran Marc Goodman, müthiş bir iş çıkarmış.” — The Washington Post “Teknolojinin karanlık tarafına bir gezi rehberi.” — New Scientist “Geleceğin Suçları güvenlik güçleri, üst düzey yöneticiler ve teknolojiyi yoğun olarak kullanan herkes için bir başucu kitabı." — Khoo Boon Hui, Eski Interpol Başkanı   Satın Almak İçin BURAYA TIKLAYIN.    

7. Google Nasıl Yönetiliyor?, Eric Schmidt & Jonathan Rosenberg, Timaş Yayınları

 Dünya ekonomisinin belkemiği haline gelen, internet trafiğinin %82’sini yöneten bir şirket düşünün. 2013 yılında 53 milyar dolar ciro yaparken, merkez kampüsün bahçesini düzenlemek için çim biçme makinesi almak yerine 200 keçiyi işe alan bir şirket… Bir yandan rengarenk ofisleri ile üretkenliği tepe noktasına çıkarmayı hedeflerken diğer yandan robot teknolojisi ve mobil cihazlar üzerinden dünyayı değiştirmeye aday bir şirket… O şirket, Google. Peki dünyanın en hızlı büyüyen, en çok beğenilen, en çok konuşulan şirketi Google, nasıl yönetiliyor? Google’ın iki tepe yöneticisi -İcra Kurlu Başkanı Eric Schmidt ve Ürünlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Rosenberg- tarafından yazılan ve tüm dünyada çok satan listelerini alt üst eden bu kitap, Google’ın oluşturduğu değerler ve şirket kültürü ile dünya lideri bir kuruma dönüşmesinin hikâyesi. Strateji, yetenek yönetimi, karar mekanizmaları, iletişim, inovasyon gibi konularda yepyeni yaklaşımlar sunan Google Nasıl Yönetiliyor?, birçok örnek olayla dünya devi bir şirketin nasıl yönetildiğinin ipuçlarını sunuyor. Yönetim ve pazarlama alanındaki son eğilimleri takip eden, şirketini nasıl büyütebileceğini ve güçlendirebileceğini düşünen, kendi işini kurmayı düşleyen ve kariyer basamaklarını tırmanmak isteyen ve ekip çalışmasına inanan, alanının en iyileri ile beraber gelişmek isteyen herkes için, Google’ın en üst iki yöneticisinin kaleminden, tam bir başucu kitabı. “İlham dolu bir geleceği bizimle tanıştıracak bir şirket oluşturmak için enerji dolu ve heyecan verici bir başlangıç.” – Publishers Weekly “Eric Schmidt ve Jonathan Rosenberg, bir şirketin nasıl olup da müthiş yenilikçi, eşsiz bir kültür oluşturduğunu ortaya koymak için perdeleri açıyor!” – Fortune   Satın Almak İçin BURAYA TIKLAYIN.
Etiketler: Okunması gereken 7 kitap
Ekim 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Uyarısı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası
sayfamızdan erişebilirsiniz.