1000 TL Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo ve Türkiye'nin Her Yerine 59,90₺

20 Harika Arduino Projesi (2020 Arduino Projeleri) | Robocombo

20 Harika Arduino Projesi (2020 Arduino Projeleri) | Robocombo

Merhaba arkadaşlar, bugün sizler için 20 harika 2020 arduino projeleri konusunu hazırladık.

Bu harika arduino projelerini beğeneceğinizi umuyoruz. Arduino UNO'nuzu aldınız ve ne yapacağınıza henüz tam karar veremediniz mi?

Endişelenmeyin! Sizler için 20 harika Arduino uno projesi derledik! Arduino hakkında hiçbir bilginiz yok mu? 

 

 

Not: Arkadaşlar, 2020 arduino projeleri dendiği zaman aklımıza ilk gelen şey "daha önce hiç yapılmamış, yenilikçi projeler" kavramı oluyor. Lakin bu tam olarak doğru değil! Arduino 2020 projeleri önceki yıllarda da çokça tercih edilen projeleri kapsar ve en önemli nokta ise en yenilikçi "oha! yok artık!" diyerek videolarını izlediğimiz projelerin yapım aşamalarının, malzeme ve kodlarının proje sahipleri tarafından paylaşılmıyor olmasıdır! Malzeme, kod ve yapım aşamaları paylaşılmayan projeler bu şekilde bir makale de malesef yer alamaz. Anlayışınız için teşekkür ederim. 

 

 

Arduino UNO Hakkında

 

Arduino UNO'nun ne olduğunu bilmeyenler için, kodlama, elektronik ve robotik konularının temelini oluşturan basit kodlama ve kablolama yapılabilen board olduğunu söyleyebiliriz. Neden Arduino Temeldir? Çünkü arduino başlamak için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Kart üzerinde 14 dijital giriş / çıkış pini, 6 analog giriş, bir USB bağlantısı, bir güç girişi, sıfırlama düğmesi vardır. Mikrodenetleyiciyi desteklemek için gereken her şeyi içerir; başlamak için arduino'yu bir USB kablosuyla bir bilgisayara bağlayın veya AC-DC adaptörü veya pille çalıştırın. Arduino UNO R3 aynı zamanda makerlar içinde en yaygın kullanılan Arduino kartıdır. Bununla birlikte, orjinal Arduino UNO fiyatının yüksek olduğunu düşünüyorsanız, daha ucuz klon alternatifi öneriyoruz:

Klon Arduino UNO R3

 

  • Arduino UNO, Arduino önyükleyicisine dayanan ATmga328P MCU tabanlı bir karttır. Orjinal kart ile hemen hemen aynı özelliklere sahiptir ve ucuzdur.
  • Sistem besleme voltajını (3.3V veya 5V) seçmek için bir anahtar var, bu da güçten tasarruf etmek için sistemi 3.3V'ye ayarlamak istiyorsanız çok yararlıdır.

Buna ek olarak;

    • Birçok konfigürasyon lehimleme veya breadboard'lama gerektirmeden monte edilebilir. Modülleri pinlere takmanız yeterlidir.
        • Kart normal bir USB konnektör kullanır
        • 3.3 / 5 V sistem güç düğmesi barındırır(bazı versiyonlarda).

Konuyu daha fazla uzatmadan, 20 En İyi Arduino UNO R3 2020 projesi detaylarına geçelim.

 


2020 Yılında Denemeniz Gereken 20 Harika Arduino UNO Projesi! (Başlangıç-İleri Seviye)

1. Arduino Müzik Enstrümanı Projesi

 

 

Arduino UNO R3'nüzü kontrol etmek için hareket kontrolü ve el dalgalarını kullanmak ister misiniz? Bu proje ile bunu gerçekleştirebilirsiniz! Bu proje sayesinde, 3D alanda 15 cm'ye kadar hareketlerinizi algılayabilen bir PCB olan Flick adlı bir board kullanacaksınız. Bir daire çizin, elinizi kaydırın - Flick onu izleyecektir. Flick ile olanaklar sınırsız! Sadece bir el hareketi ile bilgisayarınızı, TV'nizi, müzik sisteminizi ve daha fazlasını kontrol edebilirsiniz! Bu projede Arduino UNO ile Flick'i bir müzik aleti oluşturmak için kullanabilirsiniz!

Arduino Müzik Enstrümanı Projesi Malzemeleri


 

2. Arduino UNO Parmak İzi Kapı Kilidi

 

 

Yüksek fiyatı nedeniyle bir parmak izi kapı kilidi takmak istemiyor musunuz? Ya size sadece 70 $ ile kendi parmak izi güvenlik kapı kilidinizi oluşturabileceğinizi söylersem! Bu projeyle, artık parmak izlerinizin dokunuşuyla kapınız açıldığı için artık anahtarlarınızı kaybetme konusunda endişelenmenize gerek yok.

 

Arduino Parmak İzi Kapı Kilidi Malzemeleri

 


 

3. Arduino Robot Araba (Hala Popüler)

 

DC motorlar ve Arduino'nun kombinasyonu   her zaman eğlencelidir. Ve DC motorlar söz konusu olduğunda, onlarla yapabileceğimiz birçok şeyden biri elbette bir motorlu araba yapmaktır! Bu öğretici ile, kendi robot arabanızı sıfırdan nasıl yapacağınızı ve bir L298N Motor Sürücüsü ile birlikte Arduino UNO ile nasıl kontrol edeceğinizi öğreneceksiniz!

 

Arduino Robot Araba Malzemeleri

 

 


4. Arduino UNO Taşınabilir Oyun Konsolu

 

 

 

Akıllı telefon ve iPad oyunları harika ama kendi oyun konsolunuzu yapma ve onunla oynama cazibesi başkadır. UNO'yu kullanarak kolayca bir oyun konsolu oluşturabilir ve kendi oyununuzu geliştirip oynayabilirsiniz. Bu projede, popüler “Yılan Oyunu” nu demo olarak nasıl yükleyeceğinizi ve geliştireceğimizi öğreneceğiz.

Arduino UNO Taşınabilir Oyun Konsolu Malzemeleri

Dirençler, LED ve kapasitör gibi temel bileşenlere ihtiyacınız varsa Robocombo'dan ucuz fiyatlara satın alabilirsiniz.

 


5. Arduino Akıllı Ev Otomasyonu

 
 

Ev aletlerinizi otomatikleştirmek ve evinizi daha akıllı hale getirmek ister misiniz? Basit bir Android uygulaması, Arduino UNO ve birkaç modül yardımıyla, elektrikli cihazları tıklama veya sesli komutlarla bluetooth kullanarak kontrol edebilirsiniz! Artık kanepenizde rahatça oturduğunuz yerden herhangi bir cihazı açabilir veya kapatabilirsiniz!

 

Arduino Akıllı Ev Otomasyonu Malzemeleri

      • Bluetooth modülü HC-05
      • 4 Kanallı Röle Modülü
      • Ev otomasyonu android APK
      • Arduino IDE Yazılımı

 

 


6. Arduino UNO Araba / Kamyon Simülatörü

Arduino gibi mikrodenetleyicilerin ve cihazların kontrol ve veri toplama sağlayan bir ana bilgisayar olmadan bir araç içinde birbirleriyle iletişim kurmasına izin vermek için CAN (Denetleyici Alan Ağı) adı verilen bir teknoloji olduğunu biliyor musunuz? Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? 

Bu proje sayesinde, UNO ve CAN BUS Shield ile CAN teknolojisini kullanacağız ve PC'nizde gerçek bir pano ile bir araba / kamyon simülatörü oluşturacağız !

Araba / Kamyon Simülatörü Malzemeleri

 


7. Evrensel Akıllı Uzaktan Kumanda

Evde birden fazla uzaktan kumandanız mı var? Onlardan kurtulmak ve sadece bir evrensel akıllı uzaktan kumanda ile değiştirmek ister misiniz? Bu proje ile yapabilirsiniz! Bu proje sayesinde, sıradan bir Key-infra-red (IR) uzaktan kumandasını programlanabilir bir evrensel uzaktan kumandaya dönüştüreceksiniz.

Evrensal Akıllı Uzaktan Kumanda Malzemeleri

      • Proto Shield
      • Kızılötesi Alıcı
      • Tact Switch
      • 16x2 LCD Ekran
      • KEYES IR Uzaktan kumanda
      • SONY IR Uzaktan kumanda
      • Arduino IDE Yazılımı

 


8. Lazer ile Alarm Güvenlik Sistemi

 

 

Güvenlik sistemlerinin kurulması genellikle pahalıdır ve bakımı da pahalıdır. Neden bir Arduino ile birlikte 30 dolardan daha az bir kaç modülle kendi alarm sisteminizi yapmıyorsunuz? Bu proje sayesinde, lazer ışınları kesildikten sonra alarmın çalışacağı ve bir düğmeye basılana kadar durmayacağı bir lazer tripwire alarm sistemi oluşturacaksınız. Ayrıca, alarmı durdurmak için şifre girilmesi gerektiğinde daha da güvenli hale getirmek için bir şifre de ayarlayabilirsiniz.

Lazer ile Alarm Güvenlik Sistemi Malzemeleri

 


9. Dokunmatik Ekranlı Arduino Hava İstasyonu

 

Bir dokunmatik ekran ile, havanın sıcaklığını ve nemini kolayca söyleyebileceğiniz kendi hava durumu bilgi sisteminizi oluşturabilirsiniz! Bilgi sahibi olmak için dokunmatik ekran ile İnsan Makine Arayüzüne Giriş konusundaki makaleye göz atabilirsiniz. Kullanımı kolay bir yazılımla, ekranınıza kolayca daha fazla işlev ve özellik ekleyebilirsiniz!

Dokunmatik Ekranlı Arduino Hava İstasyonu Malzemeleri

 


10. OLED RTC Saat

Yeni bir saat almak mı istiyorsunuz? Neden tarih, saat ve günü gösteren, UNO ile kolayca yapılabilen, OLED dijital ekranlı RTC (Gerçek Zamanlı Saat) modülü yapmıyorsunuz! Arduino'nuz zaten yerleşik bir zaman tutucusuna sahipken neden ayrı bir modüle ihtiyacınız olduğunu merak mı ediyorsunuz?

 

OLED RTC Saat Malzemeleri

 


11. Arduino ile Boks Torbası

 

Yumruklarınızın ne kadar güçlü olduğunu hiç merak ettiniz mi? Vuruş gücünüzü ölçmek için neden kuvvet ölçer ile bir kum torbası yapmayı denemiyorsun? Bu proje sayesinde Arduino ile birlikte bir yük hücresi ve HX711 kullanarak yumruk gücünüzü nasıl ölçeceğinizi öğreneceksiniz.

 

Arduino ile Boks Torbası Malzemeleri

 

      • Ağırlık Sensörü (Yük Hücresi) 0-50kg
      • Yük Hücresi için ADC (HX711)
      • 16x2 LCD Ekran
      • Arduino IDE yazılımı

 


12. DIY Arduino RC Hovercraft

 

Robot araba projesini farklı bir boyuta taşımak ister misiniz? Neden uzaktan kumanda kullanılarak kontrol edilebilen yüzer bir Hovercraft oluşturmuyorsunuz? Bu proje ile bir Hovercraft'ın havaya nasıl kaldırılabileceğini ve daha fazlasını öğrenin!

Hovercraft Malzemeleri

  • NRF24L01 Alıcı-Verici Modülü
  • Fırçasız Drone Motoru ve ESC
  • Joystick
  • Li-Po pil
  • XT60
  • T plug çevirici
  • SG90 Servo Motor
  • Arduino Uno, Mini, Micro, Nano

 


13. Arduino Ping Pong Oyunu

 

Zamanında çok popüler olan retro Ping Pong oyununu hatırlıyor musunuz? UNO ve birkaç ortak bileşenle kolayca oluşturabilir ve kontrol edebilirsiniz.

Arduino Ping Pong Oyunu Malzemeleri

 


14. Kol Saati Walkie-Talkie

 

Arkadaşlarınızla eğlenceli ve havalı bir şekilde iletişim kurmak ister misiniz? Mighty Morphin Power Rangers'dan esinlenilen bu giyilebilir telsizi neden denemiyorsunuz?

Kol Saati Walkie-Talkie Telsiz Malzemeleri

      • 2 x 2.4G KABLOSUZ MODÜL NRF24L01 + PA
      • 2 x Kapasitif Mikrofon
      • 2 x NPN Transistör
      • 2 x  Tact Switch

 


15. Arduino RFID Kapı Kilidi

 

Geleneksel kapı kilidinizi parmak izi, şifre vb. ögeler ile akıllı hale getirmenin birçok yolu vardır. Örneğin bu RFID kapı kilidi projesi gibi! Nasıl çalışır; Bir etiket / kart tarayıcıya yaklaştırılınca, kapı otomatik olarak açılır ve kapattıktan sonra otomatik olarak kilitlenir.

Arduino RFID Kapı Kilidi Malzemeleri

 


16. Otomatik Çiçek Sulama Sistemi

 

Bitkilerinizin ölmesinden bıktınız mı ve bitkilerinize bakacak bir şeyler mi istiyorsunuz? Bir yere mi gidiyorsunuz ve değerli bitkilerinize bakamıyor musunuz?Cevaplarınız evetse, bu Arduino projesi tam size göre! Bu otomatik sulama sistemi ile otomatik olarak her gün 4 bitki veya her “x” günde bir kez (yedi güne kadar) ayarlanabilir su hacmi sağlar. Hatta bitkilerinizin sağlıklı büyümesi için yapay güneş ışığı ile birlikte gelir.

Otomatik Çiçek Sulama Sistemi Malzemeler

 

 


17. Raspberry Pi ve Arduino Akıllı Çay Kutusu Sensörü

Çay veya kahve kutusunu açtığınızda bitmiş ve boş bir kutu ile karşılaşmak hayal kırıklığı oluşturur. Bu, karşılaşabileceğiniz üzücü anlardan biri, bu yüzden bu durumu çözmek için bir projemiz var! Bu proje ile, azalmaya başladığında bizi bilgilendirecek, kalan çay poşeti sayısını tahmin eden akıllı bir çay kutusu projesi yapacağız.

Akıllı Çay Kutusu Malzemeleri

 

 


 

18. Arduino GSM Cep Telefonu

Cep telefonunuzu neden kendiniz yapmaya çalışmıyorsunuz? Bir Arduino cep telefonu da normal telefonlar gibi arama yapabilir, çağrı alabilir ve SMS gönderebilir ve alabilir. Telefon, mobil ağa bağlanmak için bir GSM modülü ve GUI arayüzlerini görselleştirmek için dokunmatik ekran kullanır.

Arduino GSM Cep Telefonu Malzemeleri

 


19. DIY Hava Hokeyi Masası

 

Profesyonel bir hava hokeyi kurulumu genellikle sofistike sistemi nedeniyle sadece oyun salonlarında mevcuttur. Ama ya size kolayca ve düşük bir maliyetle inşa edebileceğinizi söylersem?

Hava Hokeyi Masası Malzemeleri

 


20. Arduino ve 3D Baskı ile Tank Yapımı

Son olarak arduino ile tank yapımı projemiz var! Bu proje ile uzaktan kontrollü güzel bir tank yapabilirsiniz.

Tank Yapımı için Gerekli Malzemeler

 

 


BONUS: Arduino ile Mecanum Tekerlekli, Telefon Kontrollü 4WD Robot Yapımı

 

Son olarak arduino ile çılgın tekerlekli 4wd robot araba yapımı projemiz var! Bu proje ile telefon kontrollü güzel bir araç yapabilirsiniz.

 

Gerekli Malzemeler

Etiketler: Arduino, Arduino Projeleri,2020 Arduino Projeleri
Eylül 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Uyarısı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası
sayfamızdan erişebilirsiniz.